ŠTO JE HIPNOTERAPIJA?


Hipnoterpija je siguran, dokazan i efikasan alat za direktno spristupanje našoj podsvjesti.
Dio naše podsvjesti čine i mašta, emocije, sjećanja, automatske reakcije tijela, navike,
naša najdublja uvjerenja o sebi i onome u šta vjerujemo da je moguće.
To su duboko ukorijenjeni obrasci i uvjerenja koja utiču na donošenje odluka, usmjeravanje
naši života kao i kvalitet naši precepcija.

Kada želimo napraviti trajne, pozitivne promjene u životu, moramo promjeniti te podsvjesne obrasce. Tu na scenu stupa HIPNOTERAPIJA.

To je terapija pod hipnozom.
Tokom hipnoze, tijelo i svijest su u opuštenom, prirodnom stanju, dok je podsvijest budna i otvorena za sugestije. Hipnotička sugestija daje novi prijedlog koji je unutar granica vjerovanja i moralne orijentacije pacijenta, te ga podsvijest prihvata, doslovno kao novi uvid u realnost.
Sposobnost da iznova programiramo emocionalne stavove i reakcije je latentni talent unutar
svakog  ljutskog bića.

Hipnoza je najfunkcionalni i najrazumniji način za izgradnju i stvaranje novih obrazaca ponašanja i pronalaženje alternativnih načina za rješavanje problema, situacija, kojom se postižu pozitivne promjene i uspostavljanje blagostanja duha i tijela.

HIPNOTERAPIJA I BIOTERAPIJA - NJIHOVA PRIMJENA

U svijetu je sve prisutniji trend primjene hipnoterapije i bioterapije  kao tehnika
induciranja promjenjenih stanja svijesti. U slučajevima gdje je zvanična medicina nemoćna
ove su metode dokazale izuzetnu učinkovitost.
Dokazano je da se današnji porodični lječnik u svojoj svakodnevnoj praksi susreće u preko 50% slučajeva s tzv. psihosomatikom za koju nema ciljnog dijagnostičkog postupka niti terapije osim one simpomatske kojom se samo uklanjaju simpomi, ali ne i uzrok bolesti.

Ljudski um ima veliku ulogu u razvoju simtoma, ali također i njihovom preveniranju, stoga i ne čudi što veći broj ljudi shvaća da je njihov um odgovoran za njihove tegobe i traži hipnoterapiju kao način rješavanja svog problema.
Glavna svrha hipnoterapije je da poveže svjesni um sa podsvjesnim dijelom uma.

Pojam bionergije se odnosi na bioenergetska strujanja koja postoje u svim živim bićima.
Jednostavno rečeno to je životna energija.
Terapija bioenergijom podrazumijeva održavanje harmoničnog toka između energetskih tačaka unutar polja kao i vanjskih energetski polja. Jedna od tehnika liječenja bioenergijom je i bioterapija.

Naše tijelo je vozilo za našu dušu i u slučajevima kad se desi neka stresna, bolna i traumatična  situacija kao smrt bliske osobe, neki od nas jednostavno pokupe dušu preminule osobe i ne daju joj mogućnost daljnjeg putovanja.
To osim mentalnih stvara i vidljive fizičke probleme i bolesti koje su za savremenu medicinu neobjašnjivi i nerješivi, jer kada medicina riješi jednu bolest u jednom dijelu tijela nedugo zatim pojavi se nova bolest u drugom dijelu tijela.

HIPNOTERAPIJA I BIOTERAPIJA PRUŽAJU NAJBOLJE REZULTATE

Hipnoza i Bioterapija vam može pomoći kod fizičkih i psihičkih problema, tj. tegoba. Često se iza fizičke boli zapravo krije neki dublji razlog, te upravo u takvim slučajevima hipnoza može biti od velike pomoći, jer suočavanjem s izvorom problema, rješavamo i sve njegove posljedice.

Hipnoterapija se uspješno primjenjuje kod stresa, nesanice, prekomjerne težine te odvikavanja od pušenja, alkoholizma, rješavanja od strahova i fobija (strah od letenja, vožnje, nastupa pred publikom itd.), astme, mucanja, mokrenja u krevet, depresije, griženja noktiju, glavobolja i migrena, pribavljanje ljubavi, sreće, novca i svi drugih vrsta blagostanja u život.


BIOTERAPIJA I ENTITETI

Vrlo često će astralni entiteti nepozvani ući ili pokušavati ući u naše eteričko tijelo ili auru.
To se obično događa kada nam je tijelo zbog bilo kojeg razloga oslabljeno.
Bez obzira da li svjesno ili nesvjesno, u većini slučajeva mi sami pristajemo na to.
Pristajemo na način da s njima tada sklapamo neku vrstu dogovora ili ugovora i prihvaćamo ih. Obično se to dešava u trenucima naše potrebe ili slabosti.

Nepozvani entiteti  tada prijanjaju u našu auru i priljepe se. Ovakve zamjene nikada nam nisu korisne, jer dugoročno, ti entiteti (u stvari subjekti iluzije i polariteta) su bića treće dimenzije
i obično vode u ovisnost ili probleme psihološke prirode.
Neki od tih entiteta djeluju kroz ljutnju, nasilje, bijesno svađanje, a ponekad nas dovode u
karmičke neprilike, te intenziviraju negativnu karmu.
Ima slučajeva da su odnosi između dvoje ljudi, ustvari odnosi između upravo tih entiteta koji su se našli nalijepljeni na njihovoj auri.


BIOTERAPIJA OSLOBAĐANJE OD ENTITETA

Oslobađanje od tih entiteta je vrlo dobra praksa u bilo kojem programu duhovnog čišćenja ili
duhovne higijene.
Neki ljudi, gotovo svakodnevno vrše oslobađanje entiteta zbog toga da bi bili sigurni da se nijedan novi entitet ne bi prilijepio za njihovu auru.

Proces uklanjanja entiteta je jedan normalan proces bioterapije, hipnoze i transa te nema nečeg nadnaravnog, jednostavno se radi o energijama i njihovog dovođenja u ravnotežu.
Kao proces je krajnje jednostavan ,neškodljiv i učinkovit u lječenju, a može doslovno spasiti osobu od bolova progresivnog širenja raznih bolesti uključujući i psihijatrijske, bolesti operacija i boravka u bolnicama, bez trovanja raznim ljekovima i medikamentima koji truju i upropaštavaju organizam.POVIJEST HIPNOZE

Hipnoza je stara gotovo koliko i čovječanstvo samo. Njezini korijeni sežu još u doba Sumerana koji su hipnozu poznavali te se njome služili još u 4. tisućljeću pr. n.e. Već su tada postojala saznanja o tri stanja hipnoze koja poznajemo i danas a to su: laka, srednja i duboka hipnoza.

Hipnoza se u svrhu liječenja primjenjivala i u egipćana, rimljana, grka, perzijanaca, hinduista itd. 1646. godine hipnozu je prvu znanstveno obradio i opisao isusovac A. Kirscher, dok moderna povijest hipnoze počinje u Beču sa liječnikom F.A. Mesmerom (1734- 1815) koji se smatra osnivačem hipnoterapije. Sam termin hipnoze uvodi engleski liječnik James Braid koji 1842. Izdaje djelo pod imenom Neurohipnologija. Hipnoza se na znanstvenoj razini u moderno doba počinje ozbiljnije doživljavati njenim uvođenjem na medicinsku kliniku u Nancyju za što je zaslužan profesor H. Bernheim (1843 – 1917) i dr. A. A. Liebeault, koji su osnivači tzv. nansijske škole, a njihov učenik je bio i slavni S. Freud, otac psihoanalize.