TAROT

Prvi marseljski tarot pojavljuje se i koristi od 1381g. u Francuskoj, a zatim i u Italiji, Belgiji i Španjolskoj. Redovito se počeo koristiti u kraljevskim obiteljima gdje je postao i savjetodavan vodič kroz borbe i ratove. Također je pomagao i mladima zaljubljenima iz kraljevske obitelji u saznavanju njihove budućnosti.

Tarot čine 22 velike karte (velika arkana) i 56 malih karata (mala arkana), ukupno 78. Mala arkana danas je poznata kao igraće karte. Može se gledati samo i velika arkana sa 22 karte.

Iako se danas tarot izjednačava sa kartama za proricanje sudbine, u davnini nije tome služio, već kao podsjetnik ljudima koji su imali znanje o kozmosu, prirodi i smislu postojanja. Tarot je bio poput svojevrsnog mehanizma za pokretanje otvaranja vrata i ulazak u dubinu univerzuma. Kombinacija elemenata koji se na kartama pojavljuju nije služila za proučavanje i interpretiranje, već je bila upućena onom drugom dubokom, nevidljivom svijetu, ljudskoj sposobnosti intuicije koja nadilazi igru razuma.

Tarot prenosi skriveno znanje koje je izravno povezano sa čovjekovim kolektivnim nesvjesnim i koje je izraz cjelokupne kozmičke slike svijeta, čije tragove nalazimo u većini starih civilizacija i mitologija.

Simbolika tarota je vrlo snažna i mistična. Na prvi pogled ako se čini da je tarot lako naučiti, nije baš tako.  Osnovu simbolike svake karte je jednostavno naučiti, ako ništa drugo moguće je napamet naučiti njihova opća značenja. Ali u primjeni tarota i shvaćanju njegovih poruka potrebno je puno više od samih osnova.

Tarot je splet znanja iz astrologije, kabale i numerologije, a uz to svaka slika sadrži niz magijskih simbola. Gledanje u tarot karte je vrlo ozbiljna disciplina kao i u svim ezoterijskim područjima. Najvažniju ulogu će odigrati inutuicija i određeno stanje duha. U svakom slučaju što preciznije postavimo pitanje dobijamo preciznije odgovore.

 

U ČEMU TAROT MOŽE POMOĆI

Tarot kao špil posjeduje bogate slike, smjernice i simboliku našeg života. Prikazan na božanski način tumači naš život, razne situacije i duh čovjeka, a kako je napravljen iz četiri elementa prirode prema tome sadrži svaki dio našeg  postojanja, te nam kao takav pruža mogućnost razvijanja intuicije i skidanje blokada.

Tarot pomaže osobi da spozna samu sebe, zatim u razotkrivanju nejasnoća ili situacija. Nositelj je smjernica koje mogu, na primjer, izravno ukazati na zdravstveno stanje kako same osobe ili članova njenih obitelji, odnosno osoba koje su joj bliske ili drage. Uvidima pomaže pri lakšem ulasku u novi posao, ili daje pregled trenutne situcije u poslu kao i aspekte napredovanja u nekim drugim poslanjima. Također precizno tumači međuljudske odnose, brak, emocije i sve što je vezano za duhovnost. Tarot daje odgovore iz prošlosti i za budućnost.

 

KARMIČKI TAROT

Kada se naš duh odluči preuzeti ljudsko tijelo stvara "otisak" za život koji mu slijedi i koji će ovisiti o onom što u vječnoj potrazi za znanjem  najvise želimo iskusiti, naučiti i savladati. Otisak uključuje sve od roditelja, obitelji i djetinjstva kojeg ćemo imati na svom putu preko karijere do zdravlja, financijskih okolnosti, seksualnih sklonosti, braka, djece i svih životnih situacija.

Karmički tarot posebno analizira sedam životnih tema:

-obitelj

-društveni život

-ljubav

-zdravlje

-duhovnost

-financije

-karijera

Uz pomoć tarota, upotpunjen znanjima ezoterije i duhovnosti, savjetovanjem pružam vam smjer i put točno u vremenu u kojem će se nešto dogoditi te pomoću takvih uvida tarota možete izbjeći tešku i bolnu budućnost.

Otkrijte zajedno samnom vaš životni otisak i pravi put. Ukoliko imate problema koji vam smetaju da budete sretni, pomoći ću vam da ih riješite.

 

LJUBAVNI TAROT

Svi smo mi stvoreni sa blizanačkom dušom čiji su muški i ženski aspekti zapravo odraz naših aspekata. Takav je duh naša srodna duša.

Jeste li zaljubljeni? Ili još uvijek tražite patnera iz snova? Ili ste u vezi, braku? Ili ste usamljeni, razočarani u ljubav? Dali se nadate ljubavi, ili je se bojite? Dali očekujete, ili sumnjate u nečiju ljubav?

Ljubavne analize za godinu dana osvjetliti će Vam put ka sreći.

Ukoliko želite upoznati istinski pravog partnera ili želite popraviti svoju ljubav, vezu ili brak obratite mi se s povjerenjem. Rješavam sve vaše ljubavne i bračne probleme. Sa visegodišnjim iskustvom pomažem onima koji su izgubili ljubav ili se boje da će je izgubiti.